Bergerac rosé AOC 2016

Bergerac rosé AOC 2016 (1)
  • Bergerac rosé AOC 2016 (1)
  • Bergerac rosé AOC 2016 (2)

Složení: Cabernet Franc 40%, Merlot 30%, Cabernet Sauvignon 30%. Skvěle se hodí k míchaným salátům, grilovanému masu nebo uzeninám. Více informací

 Skladem 
199
164 bez DPH
DPH:
21 %
ks
Katalogové číslo:
BERRO16

Složení : Cabernet Franc 40%, Merlot 30%, Cabernet Sauvignon 30%

Původ : Bergerac

Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 7-9°C
Skvěle se hodí k míchaným salátům, grilovanému masu nebo uzeninám. Výborný společník na letní terasu zalitou sluncem.

Charakteristika původu:
Půda na vinohradech je tvořena směsí štěrku a kamení s vysokým obsahem vápence, křemene a hlinité frakce. Vinohrady červených odrůd se na této apelaci rozkládají na pozemcích s převahou vápence ve štěrkové směsi a příměsí jílu.  Réva se pěstuje v hustotě 3300 až 5000 keřů na hektar, keře se stříhají a odlisťují ručně i během vegetace a meziřádky se plejí.

Výroba vína :
Hrozny se sklízí začátkem podzimu dobře vyzrálé, 24 hodin se macerují, pak se pneumaticky lisují a řízeně kvasí v nerezových tancích. Odkalení probíhá tangenciální filtrací pro omezení ztráty stopových látek, dále přirozeným usazováním. K vyzrání se ukládá po cca třech měsících od sklizně. Víno je stáčeno do lahví přímo na zámku u vinaře.

Ochutnávka :
Růžová barva s třešňovým nádechem je typickým znakem tohoto svěžího vína. Vůně anglických bonbónů smísená s jahodami je předzvěstí čerstvé ovocné chuti s tóny malin, rybízu a sladkých jahod. Obsahuje okolo 4g cukru/l.

Doporučená doba skladování : 
Víno je vhodné k okamžité konzumaci jako svěží s ovocným základem, nebo jej lze krátce skladovat, maximálně do tří let.

Bergerac rosé AOC 2016 (2)