Složení: Cabernet Franc 40%, Merlot 30%, Cabernet Sauvignon 30%. Polosuché růžové víno určené k lehkým jídlům, k míchaným salátům, grilovanému masu nebo uzeninám. Více informací
Složení : Cabernet Franc 40%, Merlot 30%, Cabernet Sauvignon 30%
Původ : Bergerac
Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 7-9°C
Víno výborně chutná k lehkým jídlům, k míchaným salátům, grilovanému masu nebo uzeninám. Výborný společník na letní terasu zalitou sluncem.
Charakteristika původu:
Půda na vinohradech je tvořena směsí štěrku a kamení s vysokým obsahem vápence, křemene a hlinité frakce. Vinohrady červených odrůd se na této apelaci rozkládají na pozemcích s převahou vápence ve štěrkové směsi a příměsí jílu. Réva se pěstuje v hustotě 3300 až 5000 keřů na hektar, keře se stříhají a odlisťují ručně i během vegetace a meziřádky se plejí.
Výroba vína :
Hrozny se sklízí začátkem podzimu dobře vyzrálé, 24 hodin se macerují, pak se pneumaticky lisují a řízeně kvasí v nerezových tancích. Odkalení probíhá tangenciální filtrací pro omezení ztráty stopových látek, dále přirozeným usazováním. K vyzrání se ukládá po cca třech měsících od sklizně. Víno je stáčeno do lahví přímo na zámku u vinaře.
Ochutnávka :
Svěží růžová barva s oranžvým nádechem je typickým znakem tohoto letního vína. Vůně je nasládlá smísená s jahodami je předzvěstí čerstvé ovocné chuti červených plodů, rybízu a sladkých jahod. Obsahuje okolo 4g cukru/l.
Doporučená doba skladování :
Víno je vhodné k okamžité konzumaci jako svěží s ovocným základem, nebo jej lze krátce skladovat, maximálně do tří let.