Bergerac rouge AOC 2017

Bergerac rouge AOC 2012 (1)
  • Bergerac rouge AOC 2012 (1)
  • Bergerac rouge AOC 2012 (2)

Složení : Merlot 60%, Cabernet Franc 20%, Cabernet Sauvignon 20% Původ : Bergerac Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 16-18°C, otevřete lahev asi hodinu před konzumací. Výborné víno  k poctivému jídlu, červenému masu,… Více informací

 Skladem 
199
164 bez DPH
DPH:
21 %
Litujeme, ale zboží nelze koupit Tento produkt byl vyprodán nebo již není v nabídce
Katalogové číslo:
BERRU17

Složení : Merlot 60%, Cabernet Franc 20%, Cabernet Sauvignon 20%

Původ : Bergerac

Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 16-18°C, otevřete lahev asi hodinu před konzumací.
Výborné víno  k poctivému jídlu, červenému masu, tvrdým sýrům, kachním prsům a podobně. Velmi dobře se snoubí s grilovanými steaky, nebo kořeněnými jídly.
Přiložené fotografie se mohou lišit ročníkem vína, nikoliv však designem lahve.

Charakteristika původu:
Půda na vinohradech je tvořena směsí štěrku a kamení s vysokým obsahem vápence, křemene a hlinité frakce. Vinohrady červených odrůd se na této apelaci rozkládají na pozemcích s převahou vápence ve štěrkové směsi a příměsí jílu.  Réva se pěstuje v hustotě 2850 až 5000 keřů na hektar, keře se stříhají a odlisťují ručně i během vegetace a meziřádky se plejí.

Výroba vína :
Hrozny se sklízí dobře vyzrálé, macerují se nějakou dobu ještě před vstupem do nerezových tanků, ve kterých později řízeně kvasí. K vyzrání se ukládá přibližně na 18 měsíců od sklizně a pak je definitivně míseno do požadované chuti. Víno je stáčeno do lahví přímo na zámku u vinaře.

Ochutnávka :
Rubínová, jasná barva s temným nádechem je typickým znakem tohoto robusního vína. Jemná vůně připomíná červené plody, chuť je strukturovaná s dlouhým dozvukem rybízu na patře a špetkou lékořice. Obsahuje okolo 4g cukru/l.

Doporučená doba skladování : 
Víno je vhodné k uložení do sklepa až na 10 let, svoje optimum má již  po přibližně 4-6 letech od sklizně.

Bergerac rouge AOC 2012 (2)