Bergerac sec AOC 2016

Bergerac sec AOC 2016 (1)
  • Bergerac sec AOC 2016 (1)
  • Bergerac sec AOC 2016 (2)

Složení: Sauvignon 95%, Sémillon 5%. Výborně se hodí k měkkým sýrům, salátům či hrubé paštice. Skvěle chutná k rybě nebo mořským plodům. Více informací

 Skladem 
199
164 bez DPH
DPH:
21 %
ks
Katalogové číslo:
BERBL16

Složení : Sauvignon 95%, Sémillon 5%

Původ : Bergerac

Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 8-10°C
Tohle suché bílé víno se výborně hodí k měkkým sýrům, salátům či hrubé paštice. Skvěle chutná k rybě, mořským plodům, ale také jako aperitiv pro ty, kteří neprefují sladší vína.
Přiložené fotografie se mohou lišit ročníkem vína, nikoliv však designem lahve.

Charakteristika původu:
Půda na vinohradech o stáří okolo 25 let je tvořena směsí štěrku a kamení s vysokým obsahem vápence, křemene a hlinité frakce. Tento typ půdy je velmi výhodný pro bílé odrůdy vinné révy.  Réva se pěstuje v hustotě 2850 až 5000 keřů na hektar, keře se stříhají a odlisťují ručně i během vegetace, hrozny se probírají a meziřádky se plejí.

Výroba vína :
Hrozny se sklízí začátkem podzimu dobře vyzrálé, určitou dobu se macerují včetně slupek a řízeně kvasí v nerezových tancích. Odkalení probíhá tangenciální filtrací pro omezení ztráty stopových látek, dále přirozeným usazováním. K vyzrání se ukládá po cca třech měsících od sklizně. Víno je stáčeno do lahví přímo na zámku u vinaře.

Ochutnávka :
Víno se vyznačuje svěží jasnou barvou, ve vůni dominuje markantně čerstvý tón odrůdy Sauvignon s lehkým závanem muškátu. Chuť je zcela v režii Sauvignonu s odstínem jemnosti a rafinovanosti. V dozvuku na patře objevíme i trochu citrusových plodů a kvetoucích stromů. Obsahuje okolo 4g cukru/l.

 

 

Doporučená doba skladování : 
Víno je vhodné jak k okamžité konzumaci jako svěží s ovocným základem, nebo jej lze nechat vyzrát s optimem okolo třetího roku.

Bergerac sec AOC 2016 (2)