Složení : Sauvignon 95%, Sémillon 5% Původ : Bergerac Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 8-10°C Výborné suché bílé se skvěle hodí k rybě, bílému masu, ale také k měkkým sýrům či paštice. Jeho svěží tón můžete využít… Více informací
Složení : Sauvignon 95%, Sémillon 5%
Původ : Bergerac
Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 8-10°C
Výborné suché bílé se skvěle hodí k rybě, bílému masu, ale také k měkkým sýrům či paštice. Jeho svěží tón můžete využít i jako aperitiv pro ty, kteří neprefují sladší vína.
Přiložené fotografie se mohou lišit ročníkem vína, nikoliv však designem obalu.
Charakteristika původu:
Půda na vinohradech o stáří okolo 25 let je tvořena směsí štěrku a kamení s vysokým obsahem vápence, křemene a hlinité frakce. Tento typ půdy je velmi výhodný pro bílé odrůdy vinné révy. Réva se pěstuje v hustotě 2850 až 5000 keřů na hektar, keře se stříhají a odlisťují ručně i během vegetace, hrozny se probírají a meziřádky se plejí.
Výroba vína :
Hrozny se sklízí začátkem podzimu dobře vyzrálé, určitou dobu se macerují včetně slupek a řízeně kvasí v nerezových tancích. Odkalení probíhá tangenciální filtrací pro omezení ztráty stopových látek, dále přirozeným usazováním. K vyzrání se ukládá po cca třech měsících od sklizně. Víno je stáčeno do obalů přímo na zámku u vinaře.
Ochutnávka :
Víno se vyznačuje svěží žlutozelenou barvou, ve vůni dominuje svěží tón odrůdy Sauvignon s lehkým závanem květů. Chuť je převážně ovlivněna Sauvignonem s mírným doplňkem Sémillonu. V dozvuku na patře objevíme i trochu exotických plodů a květinové aroma. Obsahuje okolo 4g cukru/l.
Doporučená doba skladování :
Víno je vhodné jak k okamžité konzumaci jako svěží s ovocným základem. Pokud si toto víno zakoupíte v lahvi, lze ho nechat vyzrát ve sklepě s optimem okolo třetího roku.