Složení: Sauvignon 95%, Sémillon 5%. Skvělé víno k bílému masu, měkkým sýrům, salátům nebo paštice. Výborně chutná k rybě nebo grilovanému kuřeti. Více informací
Složení : Sauvignon 95%, Sémillon 5%
Původ : Bergerac
Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 8-10°C
Svěží suché bílé víno se skvěle hodí k bílému masu, měkkým sýrům, salátům nebo paštice. Skvěle chutná k rybě, kuřeti, ale také jako aperitiv pro ty, kteří neprefují sladší vína.
Přiložené fotografie se mohou lišit ročníkem vína, nikoliv však designem lahve.
Charakteristika původu:
Půda na vinohradech o stáří okolo 25 let je tvořena směsí štěrku a kamení s vysokým obsahem vápence, křemene a hlinité frakce. Tento typ půdy je velmi výhodný pro bílé odrůdy vinné révy. Réva se pěstuje v hustotě 2850 až 5000 keřů na hektar, keře se stříhají a odlisťují ručně i během vegetace, hrozny se probírají a meziřádky se plejí.
Výroba vína :
Hrozny se sklízí začátkem podzimu dobře vyzrálé, určitou dobu se macerují včetně slupek a řízeně kvasí v nerezových tancích. Odkalení probíhá tangenciální filtrací pro omezení ztráty stopových látek, dále přirozeným usazováním. K vyzrání se ukládá po cca třech měsících od sklizně. Víno je stáčeno do lahví přímo na zámku u vinaře.
Ochutnávka :
Víno se vyznačuje svěží jasnou nažloutlou barvou, ve vůni dominuje markantně čerstvý tón odrůdy Sauvignon s lehkým závanem muškátu. V chuti převládá Sauvignon s odstínem jemnosti Sémillonu. V dozvuku na patře objevíme i trochu exotického ovoce a květinový nádech. Obsahuje okolo 4g cukru/l.
Doporučená doba skladování :
Víno je vhodné jak k okamžité konzumaci jako svěží s ovocným základem, nebo jej lze nechat vyzrát s optimem okolo třetího roku.