Složení: Sémillon 50%, Sauvignon50%. Polosladké víno se hodí jako aperitiv, ale také k moučníku nebo zmrzlině. Více informací
Složení : Sémillon 50%, Sauvignon50%
Původ : Bergerac
Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 7-9°C
Polosladké víno se hodí jako aperitiv, můžeme jej podávat i ke svačině složené ze sýrů nebo některým úpravám bílého masa, například s asijským kořením. Oceníte jej také jako dezertní víno víno k zákusku nebo dortu.
Přiložené fotografie se mohou lišit ročníkem vína, nikoliv však designem lahve.
Charakteristika původu:
Půda na vinohradech o rozloze 44 ha je tvořena směsí štěrku a kamení s vysokým obsahem vápence, křemene a hlinité frakce. Tento typ půdy je velmi výhodný pro odrůdu Sémillon. Réva se pěstuje v hustotě 3300 až 5000 keřů na hektar, keře se stříhají a odlisťují ručně i během vegetace a meziřádky se plejí.
Výroba vína :
Hrozny se sklízí ve vysoké zralosti s vysokým přirozeným obsahem cukru bez botrytických bobulí, lisují se pneumaticky a řízeně kvasí v nerezových tancích. Kvašení je ukončeno teplotním šokem, který usmrtí kvasinky, což umožňuje vinaři snížit na minimum síření vína. Odkalení probíhá tangenciální filtrací pro omezení ztráty stopových látek, dále přirozeným usazováním. Ke zrání se ukládá po cca 3 měsících od sklizně. Víno je stáčeno do lahví přímo na zámku u vinaře.
Ochutnávka :
Barva vína je bledě žlutá, vůně mísí grapefruitové tóny s exotickým ovocem.Chuť exotického ovoce je nasládle svěží, plná až opravdová, mísí se s hruškovými tóny a broskví. Obsahuje okolo 45g cukru/l.
Doporučená doba skladování :
Při okamžité konzumaci bude charakter vína ovocnější, s věkem se rozvine do nasládlých stárnoucích tónů, ideální kvalitu by mělo víno dosáhnout v pátém roce.