Složení : Sémillon 50%, Sauvignon50% Původ : Bergerac Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 7-9°C Polosladké víno velmi vhodné jako aperitiv, ale také po jídle k moučníku. Můžeme jej směle podávat i k měkým sýrům nebo… Více informací
Složení : Sémillon 50%, Sauvignon50%
Původ : Bergerac
Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 7-9°C
Polosladké víno velmi vhodné jako aperitiv, ale také po jídle k moučníku. Můžeme jej směle podávat i k měkým sýrům nebo některým úpravám bílého masa, například z indické nebo asijské kuchyně. Oceníte jej také jako víno dezertní ke zmrzlině nebo dortu.
Přiložené fotografie se mohou lišit ročníkem vína, nikoliv však designem obalu.
Charakteristika původu:
Půda na vinohradech o rozloze 44 ha je tvořena směsí štěrku a kamení s vysokým obsahem vápence, křemene a hlinité frakce. Tento typ půdy je velmi výhodný pro odrůdu Sémillon. Réva se pěstuje v hustotě 3300 až 5000 keřů na hektar, keře se stříhají a odlisťují ručně i během vegetace a meziřádky se plejí.
Výroba vína :
Hrozny se sklízí ve vysoké zralosti s vysokým přirozeným obsahem cukru bez botrytických bobulí, lisují se pneumaticky a řízeně kvasí v nerezových tancích. Kvašení je ukončeno teplotním šokem, který usmrtí kvasinky, což umožňuje vinaři snížit na minimum síření vína. Odkalení probíhá tangenciální filtrací pro omezení ztráty stopových látek, dále přirozeným usazováním. Ke zrání se ukládá po cca 3 měsících od sklizně. Víno je stáčeno do obalů přímo na zámku u vinaře.
Ochutnávka :
Barva vína je bledě žlutá, vůně mísí grapefruitové tóny s exotickým ovocem.Chuť tropického ovoce je nasládle svěží, plná až opravdová, v tomto ročníku se mísí s hruškovými tóny. Obsahuje okolo 45g cukru/l.
Doporučená doba skladování :
Víno je určeno k okamžité konzumaci, v tomto případě bude charakter vína ovocnější.
Pokud si toto víno koupíte v lahvi, dále se s věkem rozvine do nasládlých stárnoucích tónů, ideální kvalitu by mělo víno dosáhnout v pátém roce.