Monbazilac AOC 2008

Monbazilac AOC 2008 (1)
  • Monbazilac AOC 2008 (1)
  • Monbazilac AOC 2008 (2)

Složení : Sémillon 80%, Sauvignon10%, Muscadelle 10% Původ : Bergerac Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 6-8°C Víno velmi vhodné jako aperitiv a můžeme jej směle podávat i k fois gras, rybě, nebo modrým uleželým… Více informací

 Skladem 
279
231 bez DPH
DPH:
21 %
ks
Katalogové číslo:
MON08

Složení : Sémillon 80%, Sauvignon10%, Muscadelle 10%

Původ : Bergerac

Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 6-8°C
Víno velmi vhodné jako aperitiv a můžeme jej směle podávat i k fois gras, rybě, nebo modrým uleželým sýrům. Oceníte jej také jako víno dezertní k dortu nebo ovocným zákuskům.

Charakteristika původu:
Půda na vinohradech o stáří okolo 25 let je tvořena směsí štěrku a kamení s vysokým obsahem vápence, křemene a hlinité frakce. Tento typ půdy je velmi výhodný pro bílé odrůdy vinné révy. Réva se pěstuje v hustotě 2630 až 5000 keřů na hektar, keře se stříhají a odlisťují ručně i během vegetace, hrozny se probírají a meziřádky se plejí.

Výroba vína :
Hrozny se sklízí výhradně ručně ve vysoké zralosti s vysokým přirozeným obsahem cukru v botrytických bobulích, lisují se pneumaticky a řízeně kvasí v nerezových tancích. Kvašení je ukončeno teplotním šokem, který usmrtí kvasinky, což umožňuje vinaři snížit na minimum síření vína.  Odkalení probíhá tangenciální filtrací pro omezení ztráty stopových látek, dále přirozeným usazováním. Ke zrání se ukládá na cca 24 měsíců. Víno je stáčeno do lahví přímo na zámku u vinaře.

Ochutnávka :
Barva tohoto dezertního vína je zlatavá, ve vůni objevíme medové tóny s akátem a broskví. Chuť je intenzivní, nasládle svěží, plná kandovaného ovoce a ovocných marmelád. Obsahuje velké množství cukru, přibližně 140g/l.

Doporučená doba skladování : 
Lze pít ihned od třetího roku po sklizni, ale po vyzrání ve sklepě se jeho chuť ještě zjemní a vyváží. Ideální na uskladnění do deseti let s optimem po pátém roce.

Monbazilac AOC 2008 (2)