Monbazilac AOC 2010

Monbazilac AOC 2010 (1)
  • Monbazilac AOC 2010 (1)
  • Monbazilac AOC 2010 (2)

Složení : Sémillon 80%, Sauvignon10%, Muscadelle 10% Původ : Bergerac Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 6-8°C Víno velmi vhodné jako aperitiv a můžeme jej směle podávat i k fois gras, rybě, nebo modrým uleželým… Více informací

 Skladem 
299
247 bez DPH
DPH:
21 %
Litujeme, ale zboží nelze koupit Tento produkt byl vyprodán nebo již není v nabídce
Katalogové číslo:
MON10

Složení : Sémillon 80%, Sauvignon10%, Muscadelle 10%

Původ : Bergerac

Rady pro konzumaci : podávejte chlazené na 6-8°C
Víno velmi vhodné jako aperitiv a můžeme jej směle podávat i k fois gras, rybě, nebo modrým uleželým sýrům. Oceníte jej také jako víno dezertní k dortu nebo ovocným zákuskům.

Charakteristika původu:
Půda na vinohradech o stáří okolo 25 let je tvořena směsí štěrku a kamení s vysokým obsahem vápence, křemene a hlinité frakce. Tento typ půdy je velmi výhodný pro bílé odrůdy vinné révy. Réva se pěstuje v hustotě 2630 až 5000 keřů na hektar, keře se stříhají a odlisťují ručně i během vegetace, hrozny se probírají a meziřádky se plejí.

Výroba vína :
Hrozny se sklízí výhradně ručně ve vysoké zralosti s vysokým přirozeným obsahem cukru v botrytických bobulích, lisují se pneumaticky a řízeně kvasí v nerezových tancích. Kvašení je ukončeno teplotním šokem, který usmrtí kvasinky, což umožňuje vinaři snížit na minimum síření vína.  Odkalení probíhá tangenciální filtrací pro omezení ztráty stopových látek, dále přirozeným usazováním. Ke zrání se ukládá na cca 24 měsíců. Víno je stáčeno do lahví přímo na zámku u vinaře.

Ochutnávka :
Barva tohoto dezertního vína je zlatavá, ve vůni objevíme medové tóny s akátem a broskví. Chuť je intenzivní, nasládle svěží, plná kandovaného ovoce a ovocných marmelád. Obsahuje velké množství cukru, přibližně 140g/l.

Doporučená doba skladování : 
Lze pít ihned od třetího roku po sklizni, ale po vyzrání ve sklepě se jeho chuť ještě zjemní a vyváží. Ideální na uskladnění do deseti let s optimem po pátém roce.

Monbazilac AOC 2010 (2)
Nastavení cookies

Co jsou to cookies?

Soubory cookies a další technologie nám pomáhají zlepšovat naše služby, pomáhají nám analyzovat výkon webu a umožňují nám pomáhat zákazníkům ve výběru správného zboží. V nastavení si můžete vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj souhlas můžete kdykoliv odvolat.

Přečtěte si naše zásady o zpracování osobních údajů

Nastavte si, jaké chcete používat cookies
Technické (nutné)
Nezbytné cookies pro správné fungování našeho webu.
vždy aktivní

Tyto cookies jsou nezbytně nutné pro správnou funkci webu - zajišťují správné zobrazení, odesílání formulářů, vkládání zboží do košíku a podobně. Technické cookies není možné vypnout. 

Statistické
Sledování návštěvnosti a chování na webu nám pomáhá zlepšovat naše služby.
Preferenční
Abychom vám mohli nabídnout to, co vás zajímá a pamatovali si vaše předvolby.

Díky preferenčním cookies vám můžeme přizpůsobit obsah našich stránek a zobrazovat produkty, o které máte zájem. Procházení webu vám ulehčíme tím, že si budeme pamatovat vaše předvolby - např. obsah košíku, přihlášení nebo jazykové předvolby. Používání webu bude pro vás snazší a pohodlnější. 

Marketingové
Pro zobrazení pouze relevantní reklamy. Objem reklamy zůstává stejný.

Marketingové cookies využívají naši partneři k zobrazování relevantní reklamy na základě vašich preferencí. Tato personalisovaný obsah se může zobrazovat na webech třetích stran, které využívají naši partneři k zobrazování reklamních sdělení. Pokud nedáte souhlas s použitím marketingových cookies, objem reklamy zůstane stejný, ale bude se vám zobrazovat nezajímavý obsah. 

Nastavení cookies

Co jsou to cookies?

Soubory cookies a další technologie nám pomáhají zlepšovat naše služby, pomáhají nám analyzovat výkon webu a umožňují nám pomáhat zákazníkům ve výběru správného zboží. V nastavení si můžete vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj souhlas můžete kdykoliv odvolat.

Přečtěte si naše zásady o zpracování osobních údajů